Синоптици алармират: Идва опасен циклон, носи порои и първи сняг. Задава

...
Синоптици алармират: Идва опасен циклон, носи порои и първи сняг. Задава
Коментари Харесай

Синоптици алармират: Идва опасен циклон, носи порои и първи сняг


Синоптици сигнализират: Идва рисков циклон, носи порои и първи сняг. Задава се рисков циклон. Очакват се интензивни превалявания над Централна и Източна България.
Отново се задава сериозна конюнктура,
оповестяват от Meteo Balkans. За благополучие тя няма да нанесе толкоз огромни вреди, колкото опашната на бурята „ Киарън “, която удари страната ни в събота (4-ти ноември), взе две жертви и нанесе стотици опустошения.
Според техните метеоролози на 9-ти
ноември ситуацията е под въздействие на преминаващ добре изразен леден атмосферен фронт, като на доста места от запад на изток  ще превали дъжд. Ще паднат и интензивни превалявания над Централна и Източна България.

Отначало ще духа сдържан югозападен вятър, само че с наклонност да се ориентира от северозапад и да се усили. Ще стартира и намаляване на температурите.
Под въздействие на преминаваш
през България средиземноморски циклони, в интервала между 10 и 13 ноември ще се сътвори забележителна валежна конюнктура от дъжд и вероятни превалявания от сняг.
Очакваме нова конюнктура,
която в Предбалкана и високите котловинни полета от Западна и Централна България, може да докара и до първия снеговалеж.

Според последните разбори на Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под въздействие на преминаваш през България
средиземноморски циклони,
в интервала между 10 и 13 ноември ще се сътвори забележителна валежна конюнктура от дъжд и сняг. Това сочат и най-новите данни на световния и районния модел на Meteo Balkans.
Около обяд в събота от югозапад
на североизток облачността ще се усилва и в Западна и Северозападна България ще стартират нови превалявания от дъжд. Не е изключено  при прекосяването на студения атмосферен фронт преваляванията да са съпроводени и от гръмотевици в Западна и Южна България.

Най-сериозна ще е ситуацията на 13-ти ноември. Тогава страната ни ще е под въздействие на нов циклон. Очакват се обилни по количества превалявания
и дори висок риск от наводнения.
Моделите предвиждат и чувствително понижение на температурите и до вечерта в Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще се премесват в сняг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР